fredag 23 augusti 2019

BLÅSA LIV I BLOGGEN


Nu är min tanke att jag ska blåsa liv i denna blogg igen, så gott jag kan. Det har hänt en del saker, mest roliga saker. Idag publiceras det sista blogginlägget för mig som inspiratör hos Saris Stamping Studio. Jag visar ett enkelt kort med stämplar ifrån StampingBella och KatzelKraft som jag maskat ihop för att bilda mig en egen scen.
Det kan du hitta här.

Jag kommer istället from September börja i ett annat designteam och jag är så glad för den chansen. Det känns så himla roligt. Jag är så glad och exhalterad. Har skuttat omkring här hemma som en galning efter jag öppnade mitt första materialpaket. Jag kommer börja med mitt första projekt så fort som möjligt.

Vill du veta var jag hamnar och fortsätta följa mig får du gärna göra det och mer info om det kommer snart.

torsdag 8 augusti 2019

ETT KORT TILL EN VÄN "GÖR EGNA BLOMMOR I FLOWER-FOAM"

Nu är det dags igen för ännu ett DT-inlägg för Saris Stamping Studio.
Du hittar min You-Tube film här där jag visar hur jag gått tillväga när jag gjort blommorna och kortet samt en länk till bloggen där vi i designteamet visar upp vad vi pysslat under veckorna.

http://sarisstampingstudio.blogspot.com/

Kika gärna på min film och prenumerera mer än gärna på min kanal, det skulle göra mig så glad! Planerar bland annat en kommande scraproom video där jag kommer visa detaljerat i mitt scraprum, hur jag organiserat mina pysselsaker. Är du intresserad av att organisera och fixa, eller att titta på pyssel bör du inte missa den videon. :)




fredag 26 juli 2019

ENKELT SILHOUETTE-KORT MED HAVSTEMA "OCEAN"


Hallå i värmen! För nu har verkligen värmen letat sig fram till mig med där jag bor! De blev en sen sommar i år men desto mer tid till pyssel.

Idag visar jag ett enkelt kort med havstema där jag använder Silhouette ocean stamp setet ifrån Marianne Design. Det är första gången jag använder silhouette stämplar och det var riktigt trevligt att bilda en "liten undervattensvärld" med dem.


Kika gärna in på min You-Tube kanal och klicka supergärna på både gilla och prenumerera om du tycker om det jag gör, då skulle jag bli så glad.

Jag håller just nu på att omorganisera i mitt scraprum, så det kommer videos på det framöver, men mer om det i ett annat inlägg. Ha det fint så länge!





fredag 12 juli 2019

POP-UP CARD "FLOWERS" "SPECIALVIKNING"

Hej!

Hoppas ni har det bra i sommar! Själv har jag knappt sett skymten av några varma sommardagar, men då kan man istället hålla sig inomhus och pyssla! Men det verkar som att värmen börjar komma hitåt med snart :)

Jag vill bara meddela att det ligger ute ett nytt DT-inlägg från mig hos Saris Stamping Studio
Klicka gärna in er på länken och kika på inlägget och min YouTubefilm jag gjort som visar steg för steg hur jag gjort detta kort.

Du får mer än gärna prenumera på min kanal, jag skulle bli så glad. :)

Ha det fint så länge!

söndag 7 juli 2019

HAUL KRISTINAS SCRAPBOOKING


Nu ligger det ute en Haul på min YouTube-kanal som du mer än gärna får kika på. Bli gärna prenumerant så du inte missar något roligt jag lägger upp.




lördag 6 juli 2019

ENKELT PYSSEL FÖR BARN, SOMMARPYSSEL "PRICKIG FISK"


Nu har det ekat tomt här ett tag pga sjuk vovve & annat i livet som händer, men nu ska jag vara tillbaka.

Tänkte visa världens sötaste fisk, som jag och min piga gjorde igår. De var väldigt enkelt. Man vek ihop ett kvadratiskt papper på tre sätt och sen klippte man efter strecket som blev när man vikte. Klippte ut en egen del för själva undersidan av munnen, fenor och ögon. Sen dekorerade vi fisken med en blomma och små paljetter på fenorna. Den blev verkligen supersöt!






Om vi gör några fler nästa gång piga är här & hälsar på mig så tänkte jag filma hur vi gjorde fisken.








Håll utkik här under dagen, för snart kommer en haul ifrån Kristinas Scrapbooking. Både här och på min YouTube-kanal.

torsdag 27 juni 2019

BRIDGE-CARD "ROMANTISKT" "PARIS-TEMA"


Denna gång blev jag inspirerad av Silhouette Paris stämplarna ifrån Marianne Design.
Jag ville skapa ett romantiskt och fint kort och bestämde mig för att göra ett så kallat Bridge-card som Fredagens DT-inlägg för Saris Stamping Studio.

























Här ser du en beskrivning på hur man gör ett bridge-card med mina mått men det går naturligtvis att göra kortet i vilken storlek som helst.


























Jag började med att skära ett lila cardstock i den storlek jag önskade samt så bigade jag på dem ställen som skulle vikas. Jag rekommenderar verkligen score boarden från We R Memory Keepers.
Den är i inch men jag valde den på grund av att dem flesta tutorials på YouTube är i inch. Den har en arbetsyta för 30*30 cm stora papper men även större papper kan få plats. Man kan även göra egna kuvert med den så kallade hörndelen som följer med tillsammans med ett turkost falsben.

Därefter skar jag ut mina bitar som jag skulle färga in, jag använde mig av Neenah classic crest card.


























Jag färgade in dessa med Distress oxide ink från Tim Holtz/ Ranger och jag använde mig av färgerna victorian velvetspun sugar och spiced marmalade. Jag började med den lila i överkanten, den rosa i mitten och till slut den orange-gula i nederkanten och blendade sen ihop dem. Jag använde mig av en borste jag hade hemma men här kan du hitta blender brushes från Picket Fence studios.
Jag ville få till en härlig, romantisk kvällshimmel.


























Jag limmade sedan fast de infärgade bitarna på mitt cardstock och började därefter placera ut stämplarna där jag ville ha dem.

























Och här har jag stämplat klart samt skvätt lite vatten med hjälp av en pensel för att få till effekten när det oxideras. Jag målade sedan med en glitterpenna för att få lite skimmer på prickarna. Jag har också limmat dit själva "bron" till kortet längst ned och jag valde att sätta en lite bredare remsa i mitten i samma kulör som bakgrunden.


























Jag limmade därefter dit dekorationer, i botten har jag chipboard, lite olika blommor bland annat rosor i rosa och vit ifrån Craft & You. Jag stansade ut lite blad som kunde sticka ut under blommorna. Dem färgade jag in med distress oxide peeled paint som du ser på bilden.

















































Och så här blev det slutgiltiga resultatet. Här har jag lagt till lite fler dekorationer som jag tyckte passade "Paris-temat"samt glittrat till rosorna lite extra med stickles.


Hoppas ni gillade kortet och jag har också inhandlat Silhouette ocean stamp set, ett set med havstema med sjöjungfrus som jag ska göra något roligt av.

Ni får mer än gärna följa mig på min YouTube-kanal där jag kommer lägga upp fler saker jag skapar.








onsdag 19 juni 2019

HAUL INSTILA REA


Här kommer en Youtubevideo där jag visar vad jag fyndade hos Instila för några dagar sedan.
Dessvärre så filmar jag dåligt de första sekunderna men det kommer bli bättre.
Fick en videokamera i 30 års present så jag väntar på att ett minneskort till den ska dyka upp i brevlådan och sedan håller jag tillsammans med min kära far, på med ett hemmagjort stativ så jag kan filma rakt ovanifrån inne i mitt scraprum när jag filmar vanliga videos eller hauls.

Jag vill ha kvar min arbetsyta och slippa ett stativ direkt på bordet så jag tror den här lösningen kommer bli helt fantastisk för mig.

Jag har en massa videoideer som kommer att komma här framöver. Bland annat delar ifrån min organisering, en scraprums tour, 10 bästa scrapsakerna och lite annat smått och gott.
Tänker mig att denna blogg ska vända sig till dem som pysslat i flera år men också till dem som är nyfikna på att börja och till dem som kanske inte vet mycket om scrapping och Mixed Media.

Följ mig gärna här och på min nystartade Youtube-kanal! Länk finns här bredvid.





fredag 14 juni 2019

MIXED MEDIA-CANVAS SYTEMA



Nu är det min fredag igen och denna gång blev det en Mixed Media-canvas med "sytema". Detta skulle bli en present till min älskade mamma som har fyllt år och eftersom hon älskar att sy så vad passar då bättre än just det?



































Jag började med att ta fram alla papper, medium och dekorationer. Det tog emot när jag rev isär pappret men ville endast ha bitar på tavlan. Valde ut papper som jag tänkte skulle passa och jag hade speciellt ett papper som legat undanlagt länge som jag valt ut. Ett fint papper med härliga damer som står i fina klänningar.














Jag limmade fast pappret på en canvas och sen började det roliga. Jag har gjort en film där man ser alla steg.
Jag knöt ett snöre runt tavlan och målade skräp.. ja du hörde rätt, skräp. Jag samlar på en del skräp som jag känns tycker passa till Mix Media. Denna gång blev det en bit ifrån en muffinsförpackning som jag målade med gesso. Man behöver inte alltid köpa dyrt för att kunna skapa, det finns mycket man redan har hemma som man kan använda sig av. Jag hade också sparat förpackningen till ena av vaxerna som jag smälte lite i kanten, målade och limmade fast.
Jag limmade sedan fast pappret med damerna ovanpå det andra och fortsatte med stenciler och structure paste. Då skapar man lite struktur i bakgrunden. När man sedan sprayar med ink spray så framträder den här strukturen så fint.































Jag använde mig av ett halsband jag köpt på loppis, knipsade av kedjan så jag kunde använda själva hänget som i detta fall var en fjäril. Min mamma hade också rensat bland hennes saker och gett mig en liten låda med blandade smycken som jag kände skulle passa denna tavla eftersom den skulle bli hennes.
































Jag virade ihop ostduk och sprayade den. Sedan dekorerade jag med rosor och målade olika chipboard med akrylfärger från Dina Wakley/Ranger . Och resinfigurerna jag gjorde i min förra video målade jag med dem härliga vaxerna ifrån finnabair. Jag använde mig av Peacock blueMint sparkle samt Rose gold. Dessa vaxer doftar magiskt och är så fina!






































































Tidigare samma dag gjorde jag några blommor med setet Flower foam, jag hade några passande stansmallar hemma. En av dessa blommor limmade jag fast på tavlan.
Jag sprayade den först med passande spray så den fick lite mörkare färg på kanterna och som pricken över i:et använde jag mig av stickles för att få lite glans på både den och rosorna.































Klicka här för att se min Youtube film för att se alla steg och hur jag gått tillväga. Du får mer än gärna
prenumerera på min nystartade kanal där jag ska lägga upp dt inlägg, hauls samt annat pyssel relaterat. Jag håller fortfarande på att lära mig redigeringsprogrammet så det kommer bli bättre eftersom.
Hoppas vi ses snart igen!



























torsdag 13 juni 2019

HAUL SARIS STAMPING STUDIO


Här visar jag en haul från Saris Stamping studio. Jag kommer använda en del av dessa produkter imorgon, när det är dags för ännu ett designteams inlägg ifrån mig. Kika gärna in här och på https://sarisstampingstudio.blogspot.com/ imorgon igen.

Jag vill också passa på att säga att jag har skapat en Youtube kanal där jag kommer försöka vara aktiv och lägga upp allt ifrån hauls, inspiration, dt-inlägg, organisering i scraprummet samt annat pysselrelaterat.
Du får mer än gärna prenumerera på mig så att du inte missar något klipp.
Det är som så, att jag precis lärt mig redigeringsprogrammet så det kommer förhoppningvis bli bättre och bättre. :)





tisdag 4 juni 2019

MIXED MEDIA HJÄRTA MED FINNABAIRS VAXER


Här ville jag leka med vaxerna ifrån finnabair. Jag har använt mig av "Mint sparkle" och "Peacock blue".






Första tavlan skulle bli en present till min syster. Jag började med ett tomt trähjärta. Jag limmade fast ett spetsband som jag fyllde med lite olika sorters pärlor. Jag limmade fast några fler dekorationer, knappar. Målade också bakgrunden med stencil och structurepaste. Efteråt målade jag hela hjärtat med svart gesso. Sedan började jag leka med dem härliga vaxerna! 


Jag hade sett att man kunde värma upp dem en stund med embossingfönen för att dem skulle bli lite mer rinniga. Jag använde sedan mitt eget finger och drog efter tavlan. Och det är helt fantastiskt vilken färg man får till! Eftersom jag målat allt med svart innan så blir vaxet så här. Målar man direkt på en dekoration eller på vit gesso så blir färgen lite annorlunda. Det är de som är charmen tycker jag! Jag älskar dessa vaxer och kommer så snart jag kan köpa in fler hos sarisstampingstudio. Där finns det fler att välja på. Den jag vill prova härnäst är den rosa. 


Min syster gillar döskallar. Så färgade in en döskalle med vaxet och limmade dit två röda små pärlor. Satte också dit bokstaven C, för Camilla. Och dekorationen med soulsisters. 







Nästa trähjärta blev en present till en vän som fyllde 30.






Här limmade jag också fast ett spetsband men limmade dit ett helt halsband som jag ringlade på plats. Jag tog en bit av ett gammalt skärp och limmade fast samt lite dekorationer och pärlor. Jag tycker att det blev en häftig effekt med halsbandet. 


Jag säger det igen, loppis är grejer det! Man kan hitta så mycket roligt att pyssla med som sen kommer till användning igen, fast på ett annat sätt. 


Jag drog ett guldband igenom hålen och knöt en rosett. Skrev ett meddelande på baksidan och när allt torkat virade jag in hjärtat i blått silkespapper och la i en fin låda.