fredag 31 maj 2019

AMAZING CASTING RESIN MIX MEDIA TAVLA

Hej!


Denna fredag är det min tur att för första gången försöka inspirera er med mitt första designteams-inlägg för Saris stampingstudio.


Här provade jag Amazing Casting resin som var en jätterolig produkt.








































Jag har också försökt filma och redigera en liten film steg för steg hur jag gick till väga. Hoppas ni gillar den och har överseende med att de är första gången jag både filmar samt redigerar så de kommer förhoppningsvis bli bättre eftersom. Jag tyckte att det var himla roligt så ni kommer säkerligen få se mer små klipp ifrån mig här.

































Jag tycker att det är en rolig produkt för att man kan skapa egna små dekorationer direkt när man pysslar, (det tar 10 min för resinet att härda beroende på storlek.) Passar perfekt om man är lik mig och vill att saker ska gå snabbt. Känner man sig inspirerad och ska pyssla och man behöver till exempel en dekoration direkt så är detta resin perfekt för man behöver inte vänta som man behöver göra om man använder ex vit lera som ska torka i 24 h.

































Börja med att mäta upp lika stor mängd i varje kopp ifrån vardera flaska. Dem tips jag vill ge är att använda handskar och befinna dig i ett rum med bra ventilering. Eftersom jag är sjuk sedan innan ville jag inte ta några risker så jag körde på både andningsskydd, handskar och höll mig under fläkten när jag jobbade samt så tipsar jag självklart om att läsa instruktionerna i förpackningen. Ha gärna ett skydd över bordet du jobbar på.

Sedan tar du fram dem silikonformarna du vill använda. Just här använde jag dem jag redan hade hemma sedan tidigare men det finns så fina underbara silikonformar hos Sari.
Dem kommer jag absolut inhandla inom kort!

Sedan rekommenderas det att man värmer sin silikonform i micron i ca 1 min under tiden man rör ihop vätskorna om formen är av mindre variant. Sedan får man vara snabb! För så fort vätskorna blandas så börjar härdningen snabbt efteråt.









































Jag misslyckades två gånger men sedan gick det fint. När jag skulle hälla ut vätskan tyckte jag att det tog så lång tid, sedan kom den saakta ut och stelnade ifrån botten på muggen och ända in i silikonformen, så naturligtvis fick jag kasta det. Men det är väl de som är charmen med att pyssla ändå.

Du har cirka 40 sek på dig att röra ihop vätskan och ytterligare 1 och en halv minut att hälla ut i formen. När man har rört ihop vätskorna känner man värmen igenom muggen. Det är värmen som får det att stelna och det är därför de rekommenderar att man värmer formen innan så att man hjälper till i processen.









































Det tar ungefär 10 min för resinet att härda och när det är helt vitt och hårt är det bara att trycka ut dekorationen ur formen och måla, waxa eller låta den vara som den är.

Jag tycker att det är ett stort + att det blir sådana fina detaljer på dekorationerna!
Det här resinet kommer jag använda många gånger.


Tack för att ni hängt med här idag och den 14e när det är dags för mig igen att blogga där, kommer jag göra ett mix media alster med sytema och använda dessa dekorationer på den. Jag kommer använda Finnabairs vaxer som är helt magiska.

Här hittar du filmen steg för steg, hur jag gick tillväga. Följ mig och prenumerera gärna!

















tisdag 28 maj 2019

VISAR GODSAKER IFRÅN SARIS STAMPING STUDIO

Hörrni, det har är godsakerna ifrån sarisstampingstudio som kom hit för någon vecka sedan.



Idag har jag lekt med bland annat resinet, håll utkik på sarisstampingstudios blogg samt här och på instagram på fredag för då är det min tur att inspirera! 😃 Då kan du se vad jag använde av detta och vad jag fick till för alster. 😃🍀🌼 #sarisstampingstudio #designteam #pyssel

Hej så länge!

MIXED MEDIA TAVLA / FAMILJETAVLA TILL MIN BROR


Här skulle jag skapa en tavla till min storebror som fyllde år. Han bor tillsammans med sina barn, mina stjärnor Douglas och Olivia. Han tycker inte om för mycket lull-lull och för mycket färger. Så det var en riktig utmaning att få till det. Men han verkade nöjd och den pryder deras kök idag. 
















Jag började med att leta fram dekorationer som kanske skulle passa. Och bestämma färger på tavlan. Jag använde trä-ätpinnar som jag köpt på loppis som jag limmade fast bakom fotot för att få lite djup i tavlan. Jag limmade några åt ett håll och några åt ett annat. Sedan stabiliserade jag dem med en glasspinne. 






Jag använde sedan lite pusselbitar (också loppisfynd!), målade dem med vit gesso och limmade fast på plats. Jag valde ut bokstäver som skulle forma ordet family och målade dem med. Dem var från början glittriga vilket inte alls skulle passa men i och med gesso lagret så skimrade dem nu istället. Jag drog ett snöre runt tavlan och fäste på baksidan. Jag limmade sen fast olika dekorationer och målade sedan med hjälp av en stencil och structure paste för att få lite struktur i bakgrunden. 


Sedan sprayade jag med mina olika mix media sprayer för att få till rätta färgen. Jag limmade fast fotot och dekorerade med blommor. Blommorna sprayade jag också för att få till samma ton som på tavlan. Jag skvätte sedan också lite vit gesso med hjälp av en pensel för att få till lite stänk i bakgrunden. I mitt scraprum hade jag små spegelbitsdekorationer som passade utmärkt.

Hoppas du känner dig inspirerad att göra en egen familjetavla, i sådant fall lycka till! 

fredag 24 maj 2019

DESIGNTEAM HOS SARIS STAMPINGSTUDIO

Wohoo! 😍


Nu hörrni får jag äntligen gå ut med att jag tillsammans med 3 st andra pyssliga tjejer samt Sari själv ingår i designteamet för sarisstampingstudio! Det innebär att vi kommer uppdatera på våra olika sociala medier samt sarisstampingstudios blogg som du hittar här  https://sarisstampingstudio.blogspot.com/





Du kan hitta oss på instagram, youtube samt våra bloggar. Jag kommer fortsätta lägga upp här och på min instagram.

Instagram: sorlosdesign


Jag skulle bli så glad om du lägger till mig och följer mig där på detta nya äventyr! 😃

Jag är så exhalterad över det här och ska redan i helgen prova på lite för mig nya godingar jag fått hem under veckan. Följ oss gärna och gilla samt kommentera om du vill. 😊😍 Vi i teamet heter Sari, Ida, Marie, Maritha samt Sofie.

#designteam #pyssligabrudar

Hoppas vi ses!

onsdag 22 maj 2019

MITT FÖRSTA FÖRSÖK TILL MIXED MEDIA SKROTTAVLA


Här provade jag på mixed media för första gången och jag föll som en fura direkt. Jag som är en person som vill ha ordning och reda och inte så mycket oreda när jag pysslar trodde inte att denna teknik skulle fungera för mig. Det blir mycket söl med olika medium och man lägger fram olika sorters dekorationer och faktiskt "skräp" för att se vad som fungerar. Men som de brukar säga "en annans skräp är någon annans guld" eller hur var det nu igen? 😉


Denna tavla gav jag till min fina pappa när han fyllde år. Jag blev inspirerad av en pysslig vän som hade gjort en annan typ av skrottavla och tänkte att det skulle passa min kära far som gillar bilar, skruva och att snickra. Jag bad honom samla ihop lite skrot från garaget och sedan satte jag igång! Så här blev det färdiga resultatet och han blev riktigt glad.












Jag började med att limma fast dem olika delarna på en canvas jag köpt billigt på dollarstore. Det är ett bra tips! Dem har olika canvas tavlor i olika storlekar för lite och ingenting. 
Sedan när limmet knappt hunnit torka så målade jag över med vit gesso. 






Jag hade köpt en tub gesso ifrån sarisstampingstudio för att det kändes som en bra storlek att prova att jobba med så när jag direkt förälskade mig i mix media så köpte jag en ännu större burk så det räcker ett bra tag. 


Sedan målade jag med både svart och röd akrylfärg, som jag blandade ihop och försökte blenda. Jag knöt sedan fast ett hampasnöre runt tavlan och fäste på baksidan. Det målade jag sen med penseln för att det skulle smälta in bättre. Jag hittade en gammal trasig lampa som jag limmade fast och fler skrotsaker. Jag limmade också fast små dekorationer av exempelvis små fjärilar, en knapp, en nyckel mm. När jag sedan torkat allt med min embossingfön så limmade jag dit lite blommor och lite struktur/nättyg som jag färgade. Nättyget var vitt så jag målade det svart. Fäste sedan några små rosor i det. Blommorna färgade jag in med distress ink från tim holtz. Som sista tutch så limmade jag ditt bokstaven R, som står för Roger. Och sedan små små dekorationer som man får leta när man står nära tavlan, hittade bland annat en smyckesdel som såg ut som ett måttband. Tyckte att det passade fint. 

Så mitt tips till dig är att ta vad du har där hemma. Samla ihop lite träbitar, blommor, knappar, små muttrar och kanske en trasig glödlampa.. och se vad du får till! 

Det är så roligt att ge bort något man själv skapat. Det är både ekonomiskt och roligt eftersom man får njuta av att göra något man själv tycker är roligt och man tror kommer uppskattas.

Lycka till! 😊 


OLIKA KORT UNDER 2019

Här har jag lagt in en del av mina
kort/presenter jag skapat under året.



































VEM ÄR JAG? PRESENTATION


Pyssel är min energi i vardagen! Att få gå in i mitt härliga scraprum och hitta energin. Jag heter Ida och är 29 år, fyller 30 år nu i juni. Jag har ett stort intresse för träning, kost, hästar å ridning, pyssel och min familj, mina underbara djur och vänner självklart. Jag älskar att smårenovera och fixa i mitt hus. Mitt mål är att studera när jag blir frisk och fortsätta göra saker som gör mig glad. Just nu får en stor del av mina intressen ligga på hyllan pga att jag är sjuk och har varit i 4 år och då är jag så tacksam att jag kan pyssla. Jag bor med min hund och katt ute i mitt hus. Försöker tänka positivt varje dag och se varje liten motgång som ett sätt att bli bättre eller må bättre efteråt.

Jag har förälskat mig i mix media på sista tiden men gör också olika kortvikningar och kort. Jag har scrappat sen jag var 12 år. Under några år i mitt vuxenliv hade jag en paus och har nu för fem år sedan börjat pyssla åter igen och är så så glad för det! I sommar vill jag ta mig iväg på loppis och inhandla saker så man kan använda sig av återbruk när man pysslar. De är också något jag tycker är viktigt. Hitta små askar, plåtlådor, ramar osv som man kan använda sig av och göra så mycket fint med!

Hoppas ni vill följa mig!