tisdag 4 juni 2019

MIXED MEDIA HJÄRTA MED FINNABAIRS VAXER


Här ville jag leka med vaxerna ifrån finnabair. Jag har använt mig av "Mint sparkle" och "Peacock blue".






Första tavlan skulle bli en present till min syster. Jag började med ett tomt trähjärta. Jag limmade fast ett spetsband som jag fyllde med lite olika sorters pärlor. Jag limmade fast några fler dekorationer, knappar. Målade också bakgrunden med stencil och structurepaste. Efteråt målade jag hela hjärtat med svart gesso. Sedan började jag leka med dem härliga vaxerna! 


Jag hade sett att man kunde värma upp dem en stund med embossingfönen för att dem skulle bli lite mer rinniga. Jag använde sedan mitt eget finger och drog efter tavlan. Och det är helt fantastiskt vilken färg man får till! Eftersom jag målat allt med svart innan så blir vaxet så här. Målar man direkt på en dekoration eller på vit gesso så blir färgen lite annorlunda. Det är de som är charmen tycker jag! Jag älskar dessa vaxer och kommer så snart jag kan köpa in fler hos sarisstampingstudio. Där finns det fler att välja på. Den jag vill prova härnäst är den rosa. 


Min syster gillar döskallar. Så färgade in en döskalle med vaxet och limmade dit två röda små pärlor. Satte också dit bokstaven C, för Camilla. Och dekorationen med soulsisters. 







Nästa trähjärta blev en present till en vän som fyllde 30.






Här limmade jag också fast ett spetsband men limmade dit ett helt halsband som jag ringlade på plats. Jag tog en bit av ett gammalt skärp och limmade fast samt lite dekorationer och pärlor. Jag tycker att det blev en häftig effekt med halsbandet. 


Jag säger det igen, loppis är grejer det! Man kan hitta så mycket roligt att pyssla med som sen kommer till användning igen, fast på ett annat sätt. 


Jag drog ett guldband igenom hålen och knöt en rosett. Skrev ett meddelande på baksidan och när allt torkat virade jag in hjärtat i blått silkespapper och la i en fin låda. 











Inga kommentarer:

Skicka en kommentar