fredag 31 maj 2019

AMAZING CASTING RESIN MIX MEDIA TAVLA

Hej!


Denna fredag är det min tur att för första gången försöka inspirera er med mitt första designteams-inlägg för Saris stampingstudio.


Här provade jag Amazing Casting resin som var en jätterolig produkt.








































Jag har också försökt filma och redigera en liten film steg för steg hur jag gick till väga. Hoppas ni gillar den och har överseende med att de är första gången jag både filmar samt redigerar så de kommer förhoppningsvis bli bättre eftersom. Jag tyckte att det var himla roligt så ni kommer säkerligen få se mer små klipp ifrån mig här.

































Jag tycker att det är en rolig produkt för att man kan skapa egna små dekorationer direkt när man pysslar, (det tar 10 min för resinet att härda beroende på storlek.) Passar perfekt om man är lik mig och vill att saker ska gå snabbt. Känner man sig inspirerad och ska pyssla och man behöver till exempel en dekoration direkt så är detta resin perfekt för man behöver inte vänta som man behöver göra om man använder ex vit lera som ska torka i 24 h.

































Börja med att mäta upp lika stor mängd i varje kopp ifrån vardera flaska. Dem tips jag vill ge är att använda handskar och befinna dig i ett rum med bra ventilering. Eftersom jag är sjuk sedan innan ville jag inte ta några risker så jag körde på både andningsskydd, handskar och höll mig under fläkten när jag jobbade samt så tipsar jag självklart om att läsa instruktionerna i förpackningen. Ha gärna ett skydd över bordet du jobbar på.

Sedan tar du fram dem silikonformarna du vill använda. Just här använde jag dem jag redan hade hemma sedan tidigare men det finns så fina underbara silikonformar hos Sari.
Dem kommer jag absolut inhandla inom kort!

Sedan rekommenderas det att man värmer sin silikonform i micron i ca 1 min under tiden man rör ihop vätskorna om formen är av mindre variant. Sedan får man vara snabb! För så fort vätskorna blandas så börjar härdningen snabbt efteråt.









































Jag misslyckades två gånger men sedan gick det fint. När jag skulle hälla ut vätskan tyckte jag att det tog så lång tid, sedan kom den saakta ut och stelnade ifrån botten på muggen och ända in i silikonformen, så naturligtvis fick jag kasta det. Men det är väl de som är charmen med att pyssla ändå.

Du har cirka 40 sek på dig att röra ihop vätskan och ytterligare 1 och en halv minut att hälla ut i formen. När man har rört ihop vätskorna känner man värmen igenom muggen. Det är värmen som får det att stelna och det är därför de rekommenderar att man värmer formen innan så att man hjälper till i processen.









































Det tar ungefär 10 min för resinet att härda och när det är helt vitt och hårt är det bara att trycka ut dekorationen ur formen och måla, waxa eller låta den vara som den är.

Jag tycker att det är ett stort + att det blir sådana fina detaljer på dekorationerna!
Det här resinet kommer jag använda många gånger.


Tack för att ni hängt med här idag och den 14e när det är dags för mig igen att blogga där, kommer jag göra ett mix media alster med sytema och använda dessa dekorationer på den. Jag kommer använda Finnabairs vaxer som är helt magiska.

Här hittar du filmen steg för steg, hur jag gick tillväga. Följ mig och prenumerera gärna!

















Inga kommentarer:

Skicka en kommentar