torsdag 27 juni 2019

BRIDGE-CARD "ROMANTISKT" "PARIS-TEMA"


Denna gång blev jag inspirerad av Silhouette Paris stämplarna ifrån Marianne Design.
Jag ville skapa ett romantiskt och fint kort och bestämde mig för att göra ett så kallat Bridge-card som Fredagens DT-inlägg för Saris Stamping Studio.

























Här ser du en beskrivning på hur man gör ett bridge-card med mina mått men det går naturligtvis att göra kortet i vilken storlek som helst.


























Jag började med att skära ett lila cardstock i den storlek jag önskade samt så bigade jag på dem ställen som skulle vikas. Jag rekommenderar verkligen score boarden från We R Memory Keepers.
Den är i inch men jag valde den på grund av att dem flesta tutorials på YouTube är i inch. Den har en arbetsyta för 30*30 cm stora papper men även större papper kan få plats. Man kan även göra egna kuvert med den så kallade hörndelen som följer med tillsammans med ett turkost falsben.

Därefter skar jag ut mina bitar som jag skulle färga in, jag använde mig av Neenah classic crest card.


























Jag färgade in dessa med Distress oxide ink från Tim Holtz/ Ranger och jag använde mig av färgerna victorian velvetspun sugar och spiced marmalade. Jag började med den lila i överkanten, den rosa i mitten och till slut den orange-gula i nederkanten och blendade sen ihop dem. Jag använde mig av en borste jag hade hemma men här kan du hitta blender brushes från Picket Fence studios.
Jag ville få till en härlig, romantisk kvällshimmel.


























Jag limmade sedan fast de infärgade bitarna på mitt cardstock och började därefter placera ut stämplarna där jag ville ha dem.

























Och här har jag stämplat klart samt skvätt lite vatten med hjälp av en pensel för att få till effekten när det oxideras. Jag målade sedan med en glitterpenna för att få lite skimmer på prickarna. Jag har också limmat dit själva "bron" till kortet längst ned och jag valde att sätta en lite bredare remsa i mitten i samma kulör som bakgrunden.


























Jag limmade därefter dit dekorationer, i botten har jag chipboard, lite olika blommor bland annat rosor i rosa och vit ifrån Craft & You. Jag stansade ut lite blad som kunde sticka ut under blommorna. Dem färgade jag in med distress oxide peeled paint som du ser på bilden.

















































Och så här blev det slutgiltiga resultatet. Här har jag lagt till lite fler dekorationer som jag tyckte passade "Paris-temat"samt glittrat till rosorna lite extra med stickles.


Hoppas ni gillade kortet och jag har också inhandlat Silhouette ocean stamp set, ett set med havstema med sjöjungfrus som jag ska göra något roligt av.

Ni får mer än gärna följa mig på min YouTube-kanal där jag kommer lägga upp fler saker jag skapar.








Inga kommentarer:

Skicka en kommentar